button Webshop
pay-off
Image 1 Image 2 Image 3 Image 4 Image 5 Image 6 Image 1 Image 2 Image 3 Image 4 Image 5 Image 6

Mycose nagel

Mycose nagel (schimmelnagels) beter bekend als kalknagels.

Wat is een kalk nagel

Kalknagels zijn in principe vrij onschuldig en komen vaak voor aan een of meerdere teennagels. Omdat het een ontsierd gezicht kan zijn is een behandeling vaak wenselijk. Kalk nagels worden veroorzaakt als schimmels de nagel of huid binnendringen, waardoor er een infectie ontstaat. Daarom wordt een kalknagel ook wel een schimmelnagel genoemd (onychomycose). De schimmel groeit van boven naar beneden en in de diepte. Hierdoor wordt het nagelbed aangetast. Schimmels komen bij iedereen voor en worden voortdurend overgedragen. De schimmel die een kalknagel veroorzaken komen met name voor in vochtige ruimtes.
Mensen met een verlaagde weerstand of slecht doorbloeding hebben, hebben eerder de kans om een infectie (kalknagel) te ontwikkelen als zij in aanraking komen met de schimmels. Maar ook mensen die een beschadigde nagel hebben door bijvoorbeeld veel sporten of het dragen van strakke sokken.

Indicatie

Zeer effectieve behandeling, waarbij de kalknagel (Onychomycose) tot het verleden kan behoren. Herkennen van een kalk nagel. De eerste kenmerken zijn verkleuring van de nagelranden, gelig, bruin of groen of kleine vlekjes. Later kan de nagel ook dikker worden en een iets wat brokkelige structuur hebben de nagelplaat zal dan vaak geheel wit geelwit tot geelbruin zijn.

Behandeling

Wij werken met twee verschillende lasers op de nagelplaat. Eerst met de Q-Switched Nd:YAG, deze zal de fungus opbreken. Daarna zal de Nd:YAG laser door middel van warmte (geleidelijk opgevoerd boven de 45grd) de kalknagel doden. De verhitting van de nagel kan een licht onaangenaam, prikkelend gevoel geven.

Resultaat

Een mooie gezonde nagel. Let op, dit zal enige tijd duren (8-12 mnd). De oude nagel moet eerst uitgroeien. Daarna is de nieuwe gezonde nagel zichtbaar, vrij van de vervelende schimmel. De behandeling zal succesvoller worden als u regelmatige behandeling ondergaat. Wij maken de nagelplaat vooraf behandeling met de frees dunner waardoor de laser beter zijn werk kan doen.

Risico’s en complicaties

Het is mogelijk dat er herbesmetting plaats vind. Bij de laserbehandeling worden de schimmels gedood, maar de sporen blijven bestaan. Vandaar de tweede en derde behandeling om de uitgegroeide sporen die tot schimmel uitgroeien te bestrijden. Als u een zwakke nagel heeft, omdat u deze bijvoorbeeld gestoten heeft, is deze heel kwetsbaar voor het nestelen van sporen. Daarom volgt er mogelijk advies voor een vierde behandeling. Bij reumapatiënten en diabeten wordt het gewenste resultaat niet of beperkt behaald.

Lees meer bij behandeling Mycose nagels. Klik hier.
Foto's voor en na behandeling Mycose met laser 1

Contact

T: 073 - 503 94 16


ManVrouw

Voor- en achternaam*

E-mail adres*

Telefoon

Onderwerp

Opmerking