button Webshop
pay-off
Image 1 Image 2 Image 3 Image 4 Image 5 Image 6 Image 1 Image 2 Image 3 Image 4 Image 5 Image 6

Behandelingen met botox

WAT IS BOTOX

Botuline toxine, beter bekend onder de naam Botox, is een stof die heel lokaal ervoor zorgt dat er geen signalen meer kunnen worden doorgegeven van de zenuw naar de spier. Hierdoor kan een spier niet meer samentrekken en ontstaat er ontspanning op die plek. Dit proces zorgt ervoor dat lijntjes direct minder zichtbaar worden.

WANNEER GEBRUIKEN WE BOTOX?

  • Rimpels verwijderen of verminderen
  • Overmatig transpireren
  • Migraine veroorzaakt door verhoogde spierspanningen

Rimpels verwijderen of verminderen
Botuline toxine is de meest gebruikte en meest bekende behandelmethode voor het verwijderen van rimpels. Het is vooral geschikt voor dynamische rimpels. Dat wil zeggen, de rimpels die ontstaan door de mimiek in het gelaat. Grofweg kun je zeggen dat botuline toxine wordt gebruikt voor het bovenste 1/3 deel van het gezicht. Denk daarbij met name aan de fronsrimpels (één zone), de horizontale voorhoofdslijnen (één zone) en de kraaienpootjes (één zone). Er zijn nog een aantal andere wat minder bekende indicaties in het gezicht zoals de kauwspier bij het tandenknarsen en de spier in de kin die het kuiltje in de kin veroorzaakt. Ook deze plekken zijn goed te behandelen met botuline toxine.

Overmatig transpireren
Dat werkt ongeveer op dezelfde manier. Het signaal van de zenuw kan niet meer doorgegeven worden aan de zweetklier en daardoor zweet je niet meer. De meest gebruikte plek om transpireren tegen te gaan zijn de oksels. Andere gebieden kunnen ook behandeld worden (handen, voeten) maar dit is wel erg pijnlijk.

Migraine
Van Botox is aangetoond dat het een effectief middel is ter behandeling van hoofdpijnvormen veroorzaakt door een verhoogde spierspanning. Het werkingsmechanisme is nog steeds onderwerp van verschillende onderzoeken, maar ervaring leert dat ongeveer 70% van de mensen met migraine- en andere hoofdpijnklachten baat hebben bij het gebruik van Botox. Bij deze mensen ontstaat er een duidelijke verlichting van de klachten.
Migraine

MERK AZZALURE

Er zijn verschillende merken botuline toxine op de markt. Wij gebruiken het merk Azzalure. Azzalure is een gezuiverde vorm van botuline toxine. Azzalure is een relatief nieuw botuline toxine, het is sinds 2009 op de markt in Europa. Met veel succes gebruikt bij de behandeling van rimpels in het gelaat en voor de behandeling van overmatig zweten.

BEHANDELING

Allereerst wordt de wijze van contractie van uw gelaatsspieren bekeken. Vervolgens tekent de arts de punten waar de Azzalure wordt geïnjecteerd. Dit gebeurt met een zeer dunne naald. Een kleine hoeveelheid Azzalure wordt vervolgens op de bedoelde plaatsen geïnjecteerd. De injecties voelen licht prikkelend aan. Na de behandeling kunt u gewoon weer naar huis en uw werkzaamheden oppakken.

NABEHANDELING

Er is geen nabehandeling, de Azzalure behandeling werkt ongeveer 3-6 maanden en in die maanden kunt u de spier dus niet gebruiken. Daarna dient de behandeling te worden herhaald.

VEILIGHEID

Uw huid zal na 2-5 dagen gladder worden. Het resultaat is dus niet direct zichtbaar. Na 2 weken heeft u het optimale resultaat behaalt. Het resultaat houdt 3-6 maanden aan. Na meerdere behandelingen kan het zijn dat de resultaten van de Azzalure-behandeling langer aanhouden door afname van de sterkte van de spieren. Deze behandeling moet worden uitgevoerd door een deskundige, bij verkeerd inbrengen van de stof is kans op uitschakeling van spieren die niet bedoeld zijn te worden uitgeschakeld.
Een behandeling met Azzalure is de enige behandeling van zijn soort die door de Food and Drug Administration (FDA) is goedgekeurd.

TARIEVEN

Rimpels verwijderen met Azzalure (Botuline Toxine Type A)

  • €80,00- per 1/2 zone*
  • € 150 per zone
  • € 225 per 2 zones
  • € 300 per 3 zones
  • Overmatig transpireren € 370 (beide oksels)

*bijv.: wenkbrauwlift, mondhoeken, kin, gummy smile (zichtbaar tandvlees bij lachen), bunny lines (rimpeltjes op de neus)
Uitleg zone’s:
fronsrimpel(s) tussen de wenkbrauwen is 1 zone
kraaienpootjes beide zijden is 1 zone
voorhoofd is 1 zone
hals: afhankelijk van de grootte van het gebied 1-2 zone’s

Eerstelijnkliniek garandeert het gebruik van een zuiver product. Echter, elk lichaam is uniek en reageert verschillend op de behandeling. Zo kan het voorkomen dat u meer éénheden per zone nodig heeft om tot het gewenste resultaat te komen. Dat is vooraf niet aan te geven.

Contact

T: 073 - 503 94 16


ManVrouw

Voor- en achternaam*

E-mail adres*

Telefoon

Onderwerp

Opmerking