button Webshop
pay-off
Image 1 Image 2 Image 3 Image 4 Image 5 Image 6 Image 1 Image 2 Image 3 Image 4 Image 5 Image 6

Behandelingen met stikstof

WAT IS STIKSTOF

Stikstof is het belangrijkste bestanddeel van onze omgevingslucht. Vloeibaar stikstof is in feite ‘kokende lucht’ en heeft een temperatuur van -195 C. De behandeling is een therapie (Cryotherapie) om afwijkingen van de huid te behandelen door de afwijkende cellen stuk te vriezen met stikstof.

WAARVOOR GEBRUIKEN WE STIKSTOF?

Zowel goedaardige als enkele kwaadaardige huidafwijkingen komen in aanmerking voor behandeling met vloeibare stikstof. De meest bekende goedaardige afwijkingen zijn:

  • Gewone wratten
  • Ouderdomswratten
  • Waterwratjes (met name bij kinderen en zeer besmettelijk)
  • Genitale wratten
  • Pigmentvlekken

Kwaadaardige huidaandoeningen en voorlopers daarvan:

  • Basaalcelcarcinoom (oppervlakkig groeiende type)
  • Actinische keratosen (vergroeiing van de hoornlaag ten gevolge van overmatig zonlicht)
  • Morbus Bowen (voorstadium van huidkanker)

DE BEHANDELING

Wattenstokmethode
Deze behandeling wordt het meest gebruikt. Er wordt een wattenbol gedraaid op een houten stokje. Na het indopen wordt de wattenstok licht uitgeklopt en wordt het puntje tegen het te bevriezen oppervlak gehouden. Dit verkleurt wit door de bevriezing.

NABEHANDELING

In veel gevallen is geen verdere nabehandeling nodig. De genezing treedt normaal gesproken binnen 10-20 dagen op. In sommige gevallen zal de arts een nabehandeling met antibiotische zalf en/of wondverband voorschrijven. Het is belangrijk om de behandelde gebieden voor tenminste 6 weken extra te beschermen tegen de zon.

VEILIGHEID

Uw arts van de Eerstelijnkliniek adviseert u of uw aandoening voor deze therapie in aanmerking komt. Na de behandeling is er een grote kans op blaarvorming. De kans op een litteken neemt toe, naarmate de te behandelen plek groter of dieper en daardoor met herhaling moeten worden behandeld. Blootstelling aan de zon kunnen het cosmetisch eindresultaat nadelig beïnvloeden.

TARIEVEN

Medische behandelingen met stikstof worden volledig vergoed door uw zorgverzekeraar, met een maximum aantal behandelingen, per aandoening, per keer.

Cosmetische behandelingen met stikstof, afhankelijk van de behandeling.
Tarieven vanaf € 25,00 met een maximum aantal behandelingen, per aandoening, per jaar. Deze kosten van behandeling worden niet vergoed door uw zorgverzekeraar.

Contact

T: 073 - 503 94 16


ManVrouw

Voor- en achternaam*

E-mail adres*

Telefoon

Onderwerp

Opmerking