button Webshop
pay-off
Image 1 Image 2 Image 3 Image 4 Image 5 Image 6 Image 1 Image 2 Image 3 Image 4 Image 5 Image 6

Laserbehandeling Mycose nagel

Behandelen van Mycose nagels

(schimmelnagels, beter bekend als kalknagels).

Zeer effectieve behandeling, waarbij de kalknagel (Onychomycose) tot het verleden kan behoren. Herkennen van een kalk nagel. De eerste kenmerken zijn verkleuring van de nagelranden, gelig, bruin of groen of kleine vlekjes. Later kan de nagel ook dikker worden en een iets wat brokkelige structuur hebben de nagelplaat zal dan vaak geheel wit geelwit tot geelbruin zijn.
Soort behandeling :
We werken met twee verschillende lasers op de nagelplaat. Eerst met de Q-Switched Nd:YAG, deze zal de fungus opbreken. Daarna zal de Nd:YAG laser door middel van warmte (geleidelijk opgevoerd boven de 45grd) de kalknagel doden. De verhitting van de nagel kan een licht onaangenaam, prikkelend gevoel geven.

Resultaat

Een mooie gezonde nagel. Let op, dit zal enige tijd duren (8-12 mnd). De oude nagel moet eerst uitgroeien. Daarna is de nieuwe gezonde nagel zichtbaar, vrij van de vervelende schimmel. De behandeling zal succesvoller worden als u regelmatige behandeling ondergaat. Wij maken de nagelplaat vooraf behandeling met de frees dunner waardoor de laser beter zijn werk kan doen.
Aantal behandelingen:
3 tot 4 behandelingen zijn wenselijk.

Prijs

– 2 tot 5 mycose nagel (kalknagel) € 150,-
– 6 tot 10 nagels € 175,-

Herhaling van de behandeling

Elke 2-4 weken, vanaf de laatste behandeling geteld zal na 6 maanden een nacontrole plaatsvinden.
Voor de bij uw drogist en apotheek verkrijgbare (miconazolpoeder) strooipoeders is de schimmel mogelijk resistent geworden, wij kiezen daarom voor producten van SAMENWERKENDE pedicures. U ontvangt bij uw eerste behandeling. Een olie om uw voeten thuis na te behandelen en een anti-schimmelspray voor de schoenen en de sokken.

Thuisadvies

Kalknagels zijn erg besmettelijk. Thuisadvies is regelmatig (1-2 x per dag) schone katoenen sokken aantrekken. De sokken op 60C te wassen. De schimmel wordt pas bij verhitting boven de 45 graden gedood. Nagels zo kort mogelijk (recht) af te knippen en zo glad / dun mogelijk te vijlen. Bij voorkeur door een pedicure. Gelieve geen zeep te gebruiken bij de voeten, maar grondig af te spoelen evt met washand. Heel goed de voeten afdrogen, ook goed tussen de tenen. Soms is het makkelijker om hiervoor een theedoek te gebruiken. Gebruik nooit twee dagen de zelfde handdoek, ook deze op 60 graden wassen. Gebruik slippers in openbare ruimtes zoals zwembaden, sauna en doucheruimte. Blijf deze adviezen opvolgen tot de nagel weer gezond is.

Risico’s en complicaties

Het is mogelijk dat er herbesmetting plaats vind. Bij de laserbehandeling worden de schimmels gedood, maar de sporen blijven bestaan. Vandaar de tweede en derde behandeling om de uitgegroeide sporen die tot schimmel uitgroeien te bestrijden. Als u een zwakke nagel heeft, omdat u deze bijvoorbeeld gestoten heeft, is deze heel kwetsbaar voor het nestelen van sporen. Daarom een mogelijk advies voor een vierde behandeling. Bij reumapatiënten en diabeten wordt het gewenste resultaat niet of beperkt behaald.
De behandeling tegen schimmelnagels is alleen effectief als u de nagelplaat vooraf laat afvijlen. Bij EERSTELIJNkliniek wordt deze voorbehandeling gedaan door de pedicure in eigen huis.

Contact

T: 073 - 503 94 16


ManVrouw

Voor- en achternaam*

E-mail adres*

Telefoon

Onderwerp

Opmerking