button Webshop
pay-off
Image 1 Image 2 Image 3 Image 4 Image 5 Image 6 Image 1 Image 2 Image 3 Image 4 Image 5 Image 6

drs. Bas van Galen

Bas

“Een kleine ingreep kan kwaliteit van leven enorm verbeteren.”

HUISARTS EN COSMETISCH ARTS

Bas van Galen is al 10 jaar werkzaam als arts. Tijdens zijn studie geneeskunde merkte hij zijn affiniteit met de plastische chirurgie: “er bestaan veel misvattingen over plastische chirurgie. De meest gehoorde is dat er wordt gedacht dat je de hele dat bezig bent met het mooier maken van mensen. Ik geniet juist van de diversiteit van het vak en dat je mensen met kleine ingrepen soms enorm kan helpen. Een lelijk litteken op een zichtbare plek kan iemand letterlijk en figuurlijk tekenen. Een kleine aanpassing kan daarbij de kwaliteit van leven veel verbeteren. Deze zelfde winst zie ik ook bij een ooglidcorrectie.”
Na vele jaren gewerkt te hebben in de plastische chirurgie heeft hij uiteindelijk als specialisatie gekozen voor de huisartsgeneeskunde. Hij vertelt hierover: “Uiteindelijk heb ik gekozen voor de huisartsgeneeskunde. Aan de ene kant omdat je daar ook een belangrijke schakel kunt zijn in de kwaliteit van iemands leven, en aan de andere kant omdat ik daar mijn chirurgische kwaliteiten goed kan gebruiken.”
Hij richt zich binnen de EERSTELIJNkliniek vooral op het uitvoeren van chirurgische ingrepen, zoals boven-ooglidcorrecties.

STUDIE EN WERKERVARING

Bas volgde zijn studie geneeskunde aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. In 2005 studeerde hij af waarna hij zich is gaan verdiepen in de plastische chirurgie. Van 2005-2007 was hij als arts verbonden aan de afdeling plastische chirurgie van het Onze Lieve Vrouwen Gasthuis in Amsterdam. Hierna heeft hij van 2007-2009 gewerkt voor de afdeling plastische chirurgie van het St. Lucas Andreas Ziekenhuis in Amsterdam, waarna hij naar Eindhoven verhuisde en van 2009 tot 2012 als arts heeft gewerkt voor de afdeling plastische chirurgie van het Maxima Medisch Centrum. In deze jaren heeft hij veel plastische chirurgie ingrepen geleerd en verricht, zoals van ooglidcorrecties, huidkankerexcisie en handoperaties.
Uiteindelijk heeft hij gekozen voor het huisartsen vak en heeft de opleiding tot huisarts gevolgd aan de Universiteit van Maastricht, waar hij deze opleiding in 2014 met succes heeft afgerond. Sinds 2015 is hij parttime verbonden aan de EERSTELIJNkliniek om met zijn kennis en kunde cliënten te kunnen helpen met cosmetische chirurgische ingrepen.

SUCCESVOL SAMENWERKEN

De samenwerking met de andere specialisten van de kliniek heeft een groot voordeel: er kan nu een beter en meer specifiek behandelplan worden opgesteld. De behandelingen sluiten naadloos op elkaar aan.

 

 

Contact

T: 073 - 503 94 16


ManVrouw

Voor- en achternaam*

E-mail adres*

Telefoon

Onderwerp

Opmerking