Botox - Eerstelijnkliniek

Wat is Botox ?

Botuline toxine, beter bekend onder de naam Botox, is een stof die er heel lokaal voor zorgt dat er geen signalen meer kunnen worden doorgegeven van de zenuw naar de spier. Hierdoor kan een spier niet meer samentrekken en ontstaat er ontspanning op die plek. Dit proces zorgt ervoor dat lijntjes direct minder zichtbaar worden.

 

Informatie

Wanneer gebruiken we Botox?

 • Om rimpels te verwijderen of te verminderen
 • Om overmatig transpireren tegen te gaan
 • Bij migraine: dit wordt veroorzaakt door verhoogde spierspanningen

Rimpels verwijderen of verminderen
Botuline toxine is de meest gebruikte en meest bekende behandelmethode voor het verwijderen van rimpels. Het is vooral geschikt voor dynamische rimpels. Dat wil zeggen: de rimpels die ontstaan door de mimiek in het gelaat. Grofweg kun je zeggen dat botuline toxine wordt gebruikt voor het bovenste 1/3 deel van het gezicht. Denk daarbij met name aan de fronsrimpels (één zone), de horizontale voorhoofdslijnen (één zone) en de kraaienpootjes (één zone).  Eerstelijnkliniek garandeert het gebruik van een zuiver product. Echter, elk lichaam is uniek en reageert verschillend op de behandeling. Zo kan het voorkomen dat u meer éénheden per zone nodig heeft om tot het gewenste resultaat te komen. Dat is vooraf niet aan te geven.

Er zijn nog een aantal andere, wat minder bekende, indicaties in het gezicht. Zoals de kauwspier, bij het tandenknarsen, en de spier in de kin die het kuiltje in de kin veroorzaakt. Ook deze plekken zijn goed te behandelen met botuline toxine.

Overmatig transpireren
Dit werkt ongeveer op dezelfde manier. Het signaal van de zenuw kan niet meer doorgegeven worden aan de zweetklier en daardoor zweet je niet meer. De meest gebruikte plek om transpireren tegen te gaan zijn de oksels. Andere gebieden kunnen ook behandeld worden (handen, voeten), maar dit is erg pijnlijk.

Migraine
Van Botox is aangetoond dat het een effectief middel is ter behandeling van hoofdpijnvormen die worden veroorzaakt door een verhoogde spierspanning. Het werkingsmechanisme is nog steeds onderwerp van verschillende onderzoeken, maar ervaring leert dat ongeveer 70% van de mensen met migraine- en andere hoofdpijnklachten baat hebben bij het gebruik van Botox. Bij deze mensen ontstaat er een duidelijke verlichting van de klachten.

Merk Azzalure

Er zijn verschillende merken botuline toxine op de markt. Wij gebruiken het merk Azzalure. Azzalure is een gezuiverde vorm van botuline toxine en is een relatief nieuw botuline toxine. Sinds 2009 is het in Europa op de markt. Het wordt met veel succes gebruikt bij de behandeling van rimpels in het gelaat en voor de behandeling van overmatig zweten.

 

Behandeling

Allereerst wordt de wijze van contractie van uw gelaatsspieren bekeken. Vervolgens tekent de arts de punten waar de Azzalure wordt geïnjecteerd. Dit gebeurt met een hele dunne naald. Een kleine hoeveelheid Azzalure wordt vervolgens op de bedoelde plaatsen geïnjecteerd. De injecties voelen licht prikkelend aan. Na de behandeling kunt u gewoon weer naar huis en uw werkzaamheden oppakken.

Nabehandeling

Er is geen nabehandeling, de Azzalure behandeling werkt ongeveer 3-6 maanden en in die maanden kunt u de spier dus niet gebruiken. Daarna dient de behandeling te worden herhaald.

 

“Wat was dit een fijne behandeling!”

Veiligheid

Uw huid zal na 2-5 dagen gladder worden. Het resultaat is dus niet direct zichtbaar. Na 2 weken heeft u het optimale resultaat behaalt en het resultaat houdt 3-6 maanden aan. Na meerdere behandelingen kan het zijn dat de resultaten van de Azzalure-behandeling langer aanhouden door afname van de sterkte van de spieren.

De behandeling moet altijd worden uitgevoerd door een deskundige. Bij verkeerd inbrengen van de stof bestaat de kans dat er spieren worden uitgeschakeld waarvan het niet de bedoeling is.

Een behandeling met Azzalure is de enige behandeling van zijn soort die door de Food and Drug Administration (FDA) is goedgekeurd.

Tarieven

Tarieven botox

Veelgestelde vragen

 

 

 • Wat is een zone en hoeveel heb je nodig per zone?

  Uitleg zone’s:

  1 zone

  • fronsrimpel(s) tussen de wenkbrauwen of
  • kraaienpootjes beide zijden of
  • voorhoofd

  2 zone’s

  • hals
  • voorhoofd en kraaienpootjes samen

Meer informatie? Neem contact met ons op.