Fillers - Eerstelijnkliniek

Wat zijn fillers?
Een filler is een (natuurlijke) vloeistof die volume terugbrengt op plaatsen waar dit nu te weinig aanwezig is. Het effect van een filler is direct zichtbaar en houdt zo’n 9-12 maanden aan.

Waarvoor worden fillers gebruikt?
Fillers worden gebruikt om rimpels te verwijderen in het gezicht of op de handen.

Welke soort filler gebruikt Eerstelijnkliniek.
Wij gebruiken de hyaluronzuurfiller genaamd Restylane/ Restylane Skinbooster en Emervel. Deze filler is volledig afbreekbaar in tegenstelling tot de permanente fillers die vroeger gebruikt werden.

HYALURONZUURFILLER

Wat is hyaluronzuur precies?
Hyaluronzuur (HZ) is een stof die van nature in het lichaam voorkomt en die de huid hydrateert en volume geeft. Het natuurlijke hyaluronzuur wordt na één of twee dagen door het lichaam afgebroken en wordt voortdurend vervangen. Naarmate we verouderen neemt dat vervangende mechanisme af, waardoor de vochtinbrengende en volumegevende effecten van hyaluronzuur verminderen. Hyaluronzuur wordt gebruikt voor esthetische behandelingen, maar ook voor injectie in artritische gewrichten om de beweging te bevorderen en voor oogchirurgie.

Waarom het gebruik van een filler op basis van hyaluronzuur?
Hyaluronzuur zorgt voor hydratatie en volume en wordt gebruikt voor afzonderlijke middel- tot diepe lijnen in het gezicht.
De meeste fillers zijn op basis van hyaluronzuur.
Wij gebruiken vooral het merk Stylage, maar hebben ook Emervel en Restylane.
Neus-lippenplooien-in-rust
Mondhoeken-in-rust

 

Behandeling

Een behandeling duurt doorgaans 15 tot 30 minuten en het resultaat van de behandeling is direct zichtbaar. De filler wordt met een zeer fijne naald in de huid geïnjecteerd om rimpels op te vullen, om volume te geven of om lippen voller te maken. Afhankelijk van de plaats en uitgebreidheid van de behandeling, kunt u ervoor kiezen het te behandelen gebied te verdoven middels een crème of verdovingsvloeistof. Wij overleggen met u wat in uw geval het meest comfortabel zal zijn.

Na behandeling

Aangeraden wordt thuis de geïnjecteerde gebieden nog enkele uren wat te koelen. Hierdoor vermindert mogelijk ontstane zwelling snel en minimaliseert u de kans op blauwe verkleuringen.

Verschijnselen zoals roodheid, gezwollenheid, pijn, jeuk, blauwe verkleuringen of stijfheid van het behandelde gebied is normaal. Deze verschijnselen verdwijnen vrijwel altijd na een paar dagen.

 

Veiligheid

  • Fillers worden in de loop van de tijd volledig door het lichaam afgebroken.
  • Daarom veilig in gebruik
  • Uitgebreide wetenschappelijke onderzoeken bewijzen effectiviteit en verdraagzaamheid
  • De resultaten van een behandeling zijn langdurig maar niet permanent. Dit geeft u de vrijheid te kiezen of u de behandeling wenst te herhalen om het effect te behouden.

Tarieven

Tarieven filler/botox

 

Meer informatie? Neem contact met ons op.