ZO Medical Huid behandelingen - Eerstelijnkliniek

Bij vele huidproblemen kan de productlijn van ZO Medical van Dr. Zein Obagi heel goed worden ingezet. Het is een krachtige productlijn welke ingezet kan worden bij heel veel verschillende huidproblemen. DE basis is een hoge concentratie aan werkzame stoffen die de mogelijkheid hebben om diep in de huid door te dringen’.  Actieve ingrediënten die worden ingezet zijn o.a. : retinol (vitamine A-zuur), glycolzuur, salicylzuur, melkzuur, peptiden en anti-oxidanten zoals vitamine-C. Het belangrijkste kenmerk van de ZO Medical producten is dat deze ontwikkeld zijn juist om de huid weer aan het werk te zetten en van binnenuit te laten herstellen. Voorwaarde hierbij is dan wel dat je alle aspecten van de huidverzorging van Obagi hierin meeneemt, zodat er een optimaal samenspel ontstaat van de verschillende producten op en in de huid. Maximale opname en werking is dan gegarandeerd.

Behandeling

 • Herbal Enzym Peeling 
  • De ZO Skin Health Herbal Enzyme Prep peel is een snelle
 • Ultra Hydration Treatment,
  • hydrateert en verjongt de vermoeide huid.
 • Skin Brightning Treatment
  • De ZO Skin Health Brighting Treatment, inclusief de
 • ACNE EN OIL CONTROL*
  • De ZO Skin Health Acne and Oil control Treatment, is
 •  BINDWEEFSELMASSAGE
  • De bindweefselmassage wordt de onderste laag van de huid, het onderhuidse bindweefsel geprikkeld. Door de stress/verklevingen uit de huid te masseren, wordt het hele gebied behandeld. Een bindweefselmassage bevordert de doorbloeding, versnelt de afvoer en afvalstoffen en verbeterd de effectiviteit van de spieren. Deze massage is geschikt als rimpel-en littekenbehandeling. Door de diepe massagetechnieken die op het bindweefsel inwerken, vervormen de fibroblasten, waardoor er collageen wordt aangemaakt en de elasticiteit in de huid word verbeterd.
 • LYMFEDRAINAGE (ook toepasbaar voor en na ooglidcorrectie)
  • Manuele lymfedrainage is een massage techniek die het lymfestelsel activeert. Het bestaat uit zeer lichte ritmische aanrakingen van de huid en de direct daaronder liggende weefsels. De zachte, schuivende en pompende bewegingen versterken  de stroming van de lymfe. Hierdoor is het effect op doorstroming van te veel vocht en afvalstoffen groot. De lymfedrainage word veelal gedaan voor en na cosmetische ingrepen van het gelaat. Ook bij oogproblemen zoals vochtophopingen en kringen geeft een lymfedrainage mooie resultaten.
 • CAMOUFLAGETHERAPIE*
  • Met behulp van camouflageproducten van Colorescience camoufleren van bijvoorbeeld wijnvlekken, vitiligo en of hyperpigmentatie. We maken gebruik van de minerale make-up van Colorescience. Deze make-up interfereert niet met uw huid, waardoor u geen huiduitslag, pukkeltje of jeuk krijgt en geen allergieën ontwikkelt. Colorescience is very water resistant en blijft de hele dag mooi zitten. Het geeft een natuurlijke uitstraling en is parfum, parabenen en olievrij. Tijdens deze afspraak leren we je, hoe je jouw ontsierende aandoening goed en mooi kunt camoufleren.
 • 3 STEP STIMULATOR PEEL
  • De 3 Step Stimulation Peel van ZO Medical is speciaal ontwikkeld voor acne, melasma, zonbeschadiging, fijne lijntjes en rimpels, grove huidtextuur, grove poriën en een vale huidtoon.De peel bevat een exclusieve blend aan zuren en zorgt voor het verwijderen van de bovenste huidlaag om de huidtoon, textuur en egaliteit te verbeteren. De peeling zorgt voor een stimulans van de diepere huidlagen en geeft een minimale huidirritatie na de behandeling. Direct na de peeling wordt een 6% stimulerende retinolcrème aangebracht wat zorgt voor een langdurig resultaat in plaats van tijdelijke en oppervlakkige verbeteringen. Na de peeling krijgt u een extra dosering Retinol Crème 6% mee naar huid om de volgende ochtend aan te brengen. Tevens wordt er de dagen na de peeling een calming crème gebruikt om irritatie te verminderen en het comfort tijdens de herstelperiode (ongeveer 5 dagen) te verhogen.
 • FACIAL STIMULATOR PEEL
  • De ZO Skin Health stimulator peel is een diepgaande peeling met een snelle verbetering.  De peeling is speciaal ontwikkeld als aanvulling op de ZO Skin Health producten. De peel met oa een combinatie van salicylzuur, citroenzuur en melkzuur zorgt voor een gezondere huid met minder rimpels en fijne lijntjes. De peel stimuleert de huid tot cel vernieuwing en geeft uw huid een heldere teint en verfijnt de poriën.
 • CONTROLLED DEPTH PEEL
  • De Controlled Depth Peel is de diepste peel van Obagi. Het is uitermate belangrijk dat de huid word voorbereid voor deze peeling, bij voorkeur door middel van producten van ZO Medical. De behandelde huid mag een (korte) periode voor en na de peeling niet worden blootgesteld aan UV licht ( in de wintermaanden dus laten doen, maar denk aan bijv wintersport!!). De Controlled Depth Peel is de doorontwikkeling van de bekende Obagi Blue Peel. “De hogere TCA-(trichloorazijnzuur) concentratie is een belangrijk verschil. Hierdoor kan de behandeling pijnlijker zijn en is zeker bij een peeling van de diepere huidlagen pijnstilling gewenst. Indicaties voor deze peeling zijn :rimpels, fijne lijntjes, huidverslapping, grove poriën, acne, littekens, zwangerschapsmasker en zon beschadigde huid en is geschikt voor alle huidtypen en kleuren. 
 • HYDRATING MASSAGE (optioneel bij te boeken)
  • Een 20 minuten durende massage. Ideaal om nog even tot rust te komen na een huid verbeterende behandeling. De massage ontspant de huid, terwijl deze gehydrateerd en gestimuleerd wordt.

* Acne behandelingen worden doorgaans door de verzekering vergoedt. In je polis lees je of je hiervoor in aanmerking komt.

**Camouflage behandelingen worden doorgaans door de verzekering vergoedt. In je polis lees je of je hiervoor in aanmerking komt.

 

 

 

 

 

 

Meer informatie? Neem contact met ons op.