Hoofdpijn / migraine - Eerstelijnkliniek

Botox is in vele gevallen een effectieve  behandeling tegen migraine. Eén van de mogelijke uitlokkers van migraine is namelijk het onwillekeurig aanspannen van spieren, voornamelijk die van het aangezicht de zo geheten Frons. Aangezien Botuline toxine een spierverslapper is, kan een behandeling hiermee uitkomst bieden.

Hoe werkt een behandeling bij migraine en spierspanningshoofdpijn?

Er zullen verschillende gebieden van uw hoofd behandeld worden met botuline toxine. Dit is afhankelijk van waar u de meeste klachten ervaart of waar wij constateren (na onderzoek) dat spierverslapping waarschijnlijk het beste resultaat heeft:

  • Het voorhoofd
    Door Botox in het voorhoofd te spuiten worden de spieren slapper en verdwijnt veel spanning in je hoofd, nek en schouders. Dit zorgt er niet voor dat de migraine helemaal verdwijnt of nooit meer terugkomt. Maar het vermindert de intensiteit van de pijn en het aantal aanvallen.
  • Boven-Nek/achterhoofd
    Wanneer er sprake is van spannings hoofdpijn (hoofdpijnklachten die ‘opstijgen’ vanuit de nek)  dan kunnen Botuline toxine injecties in dit gebied een oplossing zijn .

Meestal worden beide zijdes van het hoofd behandeld dus niet alleen de zijde waar de klacht zich voor doet of heeft gedaan.

Een Botox-behandeling duurt ongeveer  20 minuten en is niet pijnlijk. De effecten zijn na 1-2 weken te merken en houden ongeveer 3-6 maanden aan. De behandeling werkt vooral om toekomstige aanvallen te verminderen, en werkt meestal minder goed bij het tegengaan van acute migraineklachten.

Behandelingsopties:

Behandelingen voor jonge mensen

Tarieven

Meer informatie? Neem contact met ons op.