Littekens - Eerstelijnkliniek

WAT IS EEN LITTEKEN?

De huid kan beschadigd worden. De huid herstelt zichzelf door celdeling. Soms blijft de beschadiging na het herstellen van de huid voor het oog zichtbaar. Dit is dan een litteken.

HOE ONTSTAAT EEN LITTEKEN?

De huid herstelt zichzelf na een beschadiging. Ook kan bij het herstellen van de huid een andere structuur van de huid ontstaan, het zogenaamde wild vlees. Dit kan als storend worden ervaren.

BEHANDELMETHODE

Een veilige manier om littekens te verwijderen is door behandeling met de eMatrix of de Harmony XL Pro laser. Zowel de eMatrix-behandeling als de Harmony XL Pro laser-behandeling maakt enerzijds diep in de huid nieuwe huidcellen aan en anderzijds wordt de productie van Collageen gestimuleerd. Hierdoor ontstaat een jonge, gladde en elastische huid.
De herstelperiode na de behandeling met de eMatrix is minimaal en met de Harmony XL Pro is er geen hersteltijd. Dus kunt u dezelfde dag nog uw dagelijkse activiteiten verrichten, zonder dat u raar aangekeken wordt.

Kijk voor meer informatie naar eMatrix laserbehandelingen, en hier voor de Harmony XL Pro laserbehandeling. Het verschil tussen deze behandelingen is dat de hersteltijd van de huid bij de eMatrix meer zichtbaar is dan bij de Harmony XL Pro. Dit heeft te maken met de diepte in de huid waar de laser zijn werk doet. Soms wordt geadviseerd eerst de eMatrix en daarna de Harmony XL Pro laser in te zetten. Uw huidtherapeut of cosmetisch arts kan tijdens het intake gesprek u het beste adviseren.

Meer informatie? Neem contact met ons op.