Moedervlekken - Eerstelijnkliniek

Een moedervlek verwijderen is een relatief kleine ingreep. Alle artsen van de eerstelijnkliniek hebben veel ervaring  in het uitvoeren van deze ingreep.

Moedervlek; wat is het?

Een moedervlek is een verdichting van pigmentcellen  in of op de huid, die licht of donker gekleurd is. Dit komt doordat het ontstaat uit een concentratie van cellen die pigment kunnen vormen. De hoeveelheid pigment bepaalt de kleur van de moedervlek. De meeste moedervlekken ontstaan in de kindertijd, maar ook op latere leeftijd kunnen ze ontstaan. Vaak is erfelijkheid hierbij belangrijk, ook zonverbranding in de kindertijd kan een rol spelen. Een moedervlek kan ontaarden in een melanoom, een agressieve vorm van huidkanker. Hoewel deze kans klein is, bekijkt de arts altijd of uw moedervlek een risico geeft.

.

 

Moedervlek verwijderen: waarom?

Moedervlekken komen in verschillende vormen, maten en kleuren voor. De moedervlek verwijderen is een relatief kleine behandeling. Er zijn verschillende redenen om moedervlekken eventueel te verwijderen. Zo kan het op advies van de arts zijn, omdat de vorm of kleur van de moedervlek reden tot onderzoek is. Hoewel er meestal niets aan de hand is, is dit dan toch verstandig. De arts verwijst u indien nodig naar een dermatoloog. Ook kunnen moedervlekken ontsierend zijn, zeker als de vlek verdikt is of op een vervelende plek zit. U kunt er dan uiteraard zelf voor kiezen op hem te laten verwijderen

Moedervlek verwijderen: de ingreep

Alle artsen van de Eerstelijnkliniek en Huisartspraktijk van Eunen kunnen een afspraak met u maken om de moedervlek te verwijderen. Dit wegsnijden van de moedervlek gebeurt onder plaatselijke verdoving. Allereerst krijgt u deze verdoving via een injectie toegediend. Vervolgens snijdt de arts de moedervlek weg en hecht de huid weer aan elkaar. U mag weer direct naar huis als u dat wenst.

Meer informatie? Neem contact met ons op.