Rimpels - Eerstelijnkliniek

WAT ZIJN RIMPELS?

Een rimpel is een vouw in het huidoppervlak. Rimpels worden mede veroorzaakt door het verzakken van de huidstructuur een effect van een teruglopen van de aanwezigheid van een tweetal eiwitten: Collageen en Elastine.
​Rimpels in het gezicht kunnen u onnodig oud laten lijken. Gelukkig zijn er voldoende behandelmethoden om weer een stralend en jeugdig gezicht te krijgen. In het intakegesprek bepalen we gezamenlijk welke methode het beste bij u past.

SOORTEN RIMPELS

  • Voorhoofdsrimpels: rimpels die horizontaal over het voorhoofd lopen
  • Kraaienpootjes: rimpels die vanuit de ooghoeken in de richting van de oren lopen
  • Mondrimpels: de neus-lippen plooi en de zogenaamde rokerslijntjes
  • Kinrimpels: ontstaan door overmatige bewegingen van de kinspier
  • Wangrimpels: ontstaan door het verslappen van de huid

BEHANDELMETHODEN

Botox
Botuline toxine, u beter bekend als Botox, is de meest bekende behandelmethode. Meest gebruikt voor de voorhoofdsrimpels, kraaienpootjes en kinrimpels. Hoe dit werkt en welke merk EERSTELIJNkliniek gebruikt leest u hier.

Fillers
Er zijn verschillende soorten fillers die EERSTELIJNkliniek gebruikt:
Hyaluronzuurfillers, veelal toegepast bij de mondrimpels
Collageenfillers, toepassing bijvoorbeeld wangrimpels
RADIESSE® volumefiller, voor behandeling van rimpels en herstel van volume en contouren, waaronder de wangrimpels. Voor meer informatie, lees hier.

eMatrix laserbehandelingen
De eMatrix wordt steeds vaker ook geadviseerd voor een lichte en natuurlijke behandeling om fijnlijnige rimpels te verwijderen en is in Nederland al een ware hype. Veel bekende Nederlanders laten de injectable naalden links liggen en kiezen liever voor deze natuurlijke huidverstrakkingsbehandeling. Lees alles hier hoe de eMatrix werkt.

VEILIGHEID

Vaak is de ideale behandeling voor het verwijderen van bepaalde rimpels een combinatie van botox en fillers. Botox gebruikt de arts om de spieractiviteit tijdelijk te verslappen. Een filler wordt ingezet om de rimpel te vullen. Immers, een rimpel is een litteken. Daarom is voorkomen beter dan genezen. EERSTELIJNkliniek adviseert u veilig en verantwoord met deze behandelingen om te gaan.

Meer informatie? Neem contact met ons op.